1 webredactie niet genoeg om het vkblog te regeren?

We lezen vandaag: 

‘Eén webredactie voor AD, Parool, Trouw en Volkskrant’

en ik citeer uit: http://www.nu.nl/media/2422096/een-webredactie-ad-parool-trouw-en-volkskrant.html

En vraag mij af of dat niet de oorzaak is van het einde van ons geliefde VKBlog.

Het nieuwe gebeuren start op 1 maart, de dag dat u hier niet meer te vinden bent…

Advertenties

Over ghduval

Wat hier staat is echt, tenminste toch echt in het hoofd van Duval en kan dus niet gebeurt zijn. Uitschrijven van gedachten niet meer dan een vriendelijk gebaar zodat u mee kunt lezen, verwonderen, afwijzen of omarmen. Deze weblog is het aambeeld waarop wordt gesmeed. De mens in al zijn verschillende vormen het ijzer wat gesmeed wordt. De gedachten en vele kronkels van Duval zijn de hamer die ritmisch neervalt. Nu alleen de warmte nog. Dat bent u, webloglezer (v/m), het is aan u het vuur hoog op te stoken zodat het wonder van de smid te bewonderen valt.
Dit bericht werd geplaatst in oud-vkblog-2011-01 en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

34 reacties op 1 webredactie niet genoeg om het vkblog te regeren?

 1. antoinette duijsters zegt:

  Ja, dat kon wel eens de reden zijn en dan blijkt dat het toch weer om geld draait.

 2. beus zegt:

  Bedankt voor het laatste nieuws.

 3. Apiedapie zegt:

  Aaaaahaaaaa!!!! Nou komt de aap uit de mouw!!!!! Maar dan snap ik hem nog niet. Zo Volkskranterig zijn we toch niet, dat een gecombineerde AD/Parool/Trouw/VK moderator ons niet aan kan? Wij zijn hartstikke divers, hoor, hebben ook simpel vermaak, Amsterdamse ongein en christelijke blogs, temidden van de socialistische en diepbewogen artikelen. Is een mooie mengeling juist. Wij wachten de ontwikkelingen verder af, dank voor het opletten, en de link.

 4. Apiedapie zegt:

  Oh, ik had misschien beter eerst die link kunnen lezen. Blogs over groen en politiek hebben we hier volop, blogs over politiek en opinie ook, maar we hebben er wat minder over cultuur en uitgaan, sport en showbizz. Laten we daar dan maar eens wat aan gaan doen. De hoofdredakteur is van het AD, dus laten we het wel begrijpelijk houden, mensen, en veel plaatjes en een groot lettertype.

 5. Isis Nedloni zegt:

  Jaaaah…..dit is transparant nieuws!
  Per 1 maart wordt de structuur van de redactie vervangen
  en gaan wij als grof vuil….niet mee……
  Het draait allemaal om poen…poen…en nog eens poen…….
  Zo cheap!
  Dank je wel voor dit nieuws Duval…….
  Nu maar hopen dat er een vrij eiland kan worden gecreeerd via reddingsacties die gaande zijn……

 6. Bart zegt:

  Ja, nu komt met recht de aap uit de mouw!

 7. G.H. Duval zegt:

  Ik galm maar een beetje met haar mee: http://www.youtube.com/watch?v=v22NMAG1k18
  Want ik vind het te triest voor woorden… Ondertussen ben ik nog niet begonnen met backuppen. Denk erover om mijn allerbeste bijdragen in boekvorm uit te geven als aandenken aan een mooie tijd. Heeft iemand daar ervaring mee?
  En de Volkrant en Duval… dat komt nooit meer goed.
  Bedankt voor jullie reacties!

 8. Hevalo zegt:

  Trieste zaak.
  Groeten, Henk

 9. G.H. Duval zegt:

  Het is niet triest, het is toegeven verloren te hebben.
  Kranten samenvoegen tot één webredactie betekent het einde aan diversiteit. Maar diversiteit is juist hier op het vkblog te vinden. Natuurlijk hebben we een fors uit de kluiten gewassen bromsnor nodig die de mensen weghoudt die uit zijn op narigheid en niet willen bijdragen. Maar juist door VKBlog te behouden had er enig karakter gebleven. Helaas…
  Het moet plat en oppervlakkig. Een soort nu.nl verwacht ik en dan als gratis service bij de papieren krant. Niet meer met een hoogstaand doel anders dan informeren over de dingen die u al via twitter, de radio of je collega cq partner vernomen hebt.
  Ooit had de Volkskrant een ambitieus plan met VKBlog, nu kiest men een andere strategie. Begrijpelijk. Maar ik vrees toch voor het platter worden van internet. Wikipedia als ‘waar’ en google die geen alternatief artikel biedt omdat alles is platgeslagen tot hapklaar en begrijpelijke informatie.

 10. Fleur zegt:

  Ja,de typering is uitermate treffend geformuleerd.GROF VUIL.

 11. Fleur zegt:

  Al is de leugen nog zo snel,de waarheid achterhaalt haar wel.
  Het personage dat hier de gotspe van TRANSPARANTIE
  in de mond durft te nemen,is zelf totaal niet vies van leugenachtige gedragingen.
  Ondanks het feitenmateriaal voorhanden
  van de publicatie drang van ip nummers
  EN DE PRIVACY van ANDERE onschuldige mensen,is eigen toko potdicht gemetseld
  en opereert ze samen met dader 1 vanuit hinderlagen,
  waarna men zich verschanst achter hoge wallen van onterechte bans.
  Angstvallig tracht bovengenoemde het eigen ip nummer geheim te houden
  zoals ook eigen wandaden worden toegedekt in een alliantie met elkander.
  Door bovengenoemden is mij echter de mond gesnoerd
  op straffe van een permanente ban,
  omdat ik teveel weet van hun criminele dadendrang.
  en hun wangedragingen.
  September jl ontving ik door toedoen van dezelfde twee onterechte bans.
  Samen opereren ze verder met een spoor van vernielingen achter zich aanslepend onder het adagium:SCHIJT AAN DE ANDER

 12. Robert van Waning zegt:

  Waarom schreef Philippe Remarque, hoofdredacteur van ‘onze’ Volkskrant, dit niet in de brief waarin hij botweg het einde van het VK weblog aankondigde? Lekker eerlijk, transparant en betrouwbaar. Het echte nieuws moeten wij uit andere bronnen vernemen.
  Op Nu.nl staat dat de nieuwe gezamenlijke webredactie van 15 redacteuren in Rotterdam gehuisvest zal worden in het pand waar ook het AD en NRC zitten. Ook dat klopt niet (meer), want de NRC verhuist naar Amsterdam.
  Ondertussen wordt het VK weblog ‘gered’ door de man die het met zijn machtsmisbruik en vriendjespolitiek naar de kloten heeft geholpen. Geert-Jan Bogaerts pestte kritische en onafhankelijke geesten weg en/of verbande ze willekeurig omdat zij hem niet aanstonden. Op het laatst bleef er maar een tamelijk kleine kliek van lievelingen van de meester over die elkaar alleen maar complimenteren en feliciteren. Kritische bijdragen worden genegeerd of weggehoond omdat zij niet passen in het knusse sfeertje dat de overblijvers in roerende eendracht hebben geschapen.
  Gisteren waarschuwde ik één van de inititiefnemers aan de hand van een paar webblogs, reacties en e-mails van ‘conducator’ GJB uit 2006. Sommige bloggers werden daarin uitgescholden en persoonlijk beledigd. Zo ging dat toen onder het regime van de ‘redder’ van het VK weblog. Mijn waarschuwing werd verwijderd. Typisch VK weblog.

 13. Zelfstandig journalist zegt:

  Belangrijk nieuws. Zouden nu al die afzonderlijke webpagina’s ook tot één en dezelfde pagina worden gereduceerd: een ADParoolTrouwVK site zeg maar.

 14. Fleur zegt:

  Duval,je meet met twee maten.
  Ik mag nooit praten met F.
  Zijn site is hermetisch afgesloten
  uit angst voor de waarheid.
  En jij geeft wel ruimte?
  Maar niet aan mij?
  W H Y ?
  Is nu.nl wel een betrouwbare website,is hier geen sprake van een hoax?
  Zie jij diversiteit ,Du?
  O ja joh….mis ik iets…?

 15. Fleur zegt:

  Wat?
  Ga je bij Trouw werken?
  O lekker vlakbij de ballerina en je huidige woonplaats!!

 16. G.H. Duval zegt:

  @Zelfstandig journalist: Ik weet niet of het één platte pannekoek van informatie wordt. Kwam het bericht tegen en dacht ‘potverdorie!’, daarna was het snel hier geplaatst. Dit soort vragen zijn meer werk voor een zelfstandig journalist om uit te zoeken 😉
  @Robert van Waning: Jouw waarneming deel ik niet. Ik heb me nooit onderdeel van een kliek gevoeld. Het was hier altijd fijn schrijven. Als je de moeite nam om ergens te reageren kwam er al heel snel een welgemeende reactie terug. Dat maakte VKBlog een fijne en beschaafde plek. Ja, er gebeurde ook rare dingen, ja ik weet dat er mensen een ban hebben. Maar tjonge, jonge, om iemand die zich inzet voor het VKBlog zo neer te sabelen… Volgens mij niet terecht.
  @Allen: Ik wil hier geen discussie beginnen over GJB, als je kritiek hebt kan je de man zelf aanspreken. Reacties met kritieken over GJB worden dus van mijn weblogje weggehaald. Want: VKBLOG MOET BLIJVEN!
  @Fleur: dankjewel voor je reacties.

 17. Robert van Waning zegt:

  @G.H. Duval,
  == " Ik wil hier geen discussie beginnen over GJB, als je kritiek hebt kan je de man zelf aanspreken. Reacties met kritieken over GJB worden dus van mijn weblogje weggehaald. Want: VKBLOG MOET BLIJVEN!" ==
  OK, haal deze bijdrag dan maar weg, maar leg mij alsjeblieft uit waarom er niet gediscussieerd mag worden over de doorstart van het VK weblog onder de hernieuwde leiding van degene die in hoge verantwoordelijk is voor de neergang ervan.
  Herinnert niemand zich dan meer de willekeur, machtsmisbruik en vriendjespolitiek onder het regime van G-J Bogaerts als chef internet van de Volkskrant? Ter opfrissing hierbij een ‘bijdrage’ van GJB aan de discussie nav zijn weblog over ‘Symbiose’ tussen de ‘echte’ journalistiek en de ‘burgerjournalistiek’:GJ Bogaerts 04 juli 2006 13:34
  @Wessel, je hebt gelijk: het is eerder schofterig, asociaal, mensonterend, irritant, vervelend en een klote streek dan laf en achterbaks. Maar als je het verschil niet begrijpt tussen het aanpakken van mij en van een willekeurige andere weblogger, dan ben je nog meer sociaal gestoord dan ik al dacht.
  @Van Waning – klacht indienen omdat ik uit mijn rol val en een Volkskrantblogger sociaal gestoord noem? Gauw doen!

  Ik heb toen inderdaad een klacht ingediend bij de ombudsman over het feit dat Bogaerts als chef internet en moderator regelmatig uit de bocht vloog met persoonlijke beledigingen en aantijgingen. Dit was het antwoord van ombudsman Thom:Van: Meens, Thom [mailto:t.meens@volkskrant.nl] Namens VK Ombudsman
  Verzonden: dinsdag 4 juli 2006 15:02
  Aan: post@robertvanwaning.nl
  CC: Bogaerts, Geert-Jan
  Onderwerp: RE: GJ Bogaerts raakt oververhit

  Geachte heer Van Waning,
  Het zal u niet ontgaan zijn dat ik me altijd heb verzet tegen het gebrek aan normen en waarden op het blog.
  Uw e-mail bewijst opnieuw hoe juist dat verzet was.
  Misschien zouden u en Bogaerts niet meer op elkaar moeten reageren. Ik krijg er onderhand genoeg van daar telkens in te moeten interveniëren.
  Ik stuur een kopie van deze mail naar de heer Bogaerts, die zich inderdaad goed aanpast aan de normen van het merendeel van de bloggers die u mij toestuurt.
  Met vriendelijke groet,
  Thom Meens
  Ombudsman redactie de Volkskrant

  Het is niet verstandig om ervaringen in het verleden niet mee te wegen bij beslissingen voor de toekomt.

 18. Fleur zegt:

  Aha de volgende rel olv deze vileine figuur is born.
  Weet zij niet wie er schuilt onder dat pseudoniem?
  Grijp in,anders voel ik mij genoodzaakt om het te doen!
  Maak een eind aan deze klucht,er zijn hier slachtoffers gevallen.
  Dat kan niet langer op deze smerige manier!>

 19. Fleur zegt:

  Van Waning,je hebt daar werkelijk een punt,deze maskerade is de krant onwaardig.
  De abonnees weten niet wat ze horen,als ik de situatie uit de doeken doe.
  En dat allemaal voor een figuur
  die niet deugt.

 20. G.H. Duval zegt:

  @Robert van Waning: Ik heb je tweede reactie niet gelezen, sorry.
  Mijn punt is dat webredacties worden samengevoegd van een aantal kranten en dat de start van die ‘nieuwe’ webredactie samenvalt met het einde van VKBlog.
  Vooruit kijken is altijd beter dan ergernissen van 4! jaar geleden nu te herhalen. Ik zou het fijn vinden als VKBlog blijft, als dan toch tenminste de VKBlog in een soort ‘as is’ situatie blijft. Voor het nageslacht desnoods, dat je altijd nog even terugkan.

 21. Fleur zegt:

  Hoe kan het topic van het meisje er nog staan terwijl het reeds langs na 19.00 is?
  Waarom verwacht jij als Kiezel wel een stante pede antwoord van mij,
  terwijl je wist dat ik aan een vreselijke klus bezig was?
  En waarom geef je mij geen antwoord als ik je iets behoorlijke vraag?

 22. Fleur zegt:

  Met je Elma!
  Dwars door je heen!
  XRAY!

 23. Zelfstandig journalist zegt:

  Als ik er de gelegenheid toe zou hebben …

 24. ......Hyperinflatie..... zegt:

  .
  Een nieuw VK-Ad-Trouw-Parool weblog; allemaal blij en iedereen wat.

 25. Gus Bolden zegt:

  Duval, daar gaat het om, om poen.
  Alleen ze vergeten dat er vermoedelijk een hoop lui zijn die hun abonnement opzeggen.
  Reken op misschien 20.000.
  Bloggers en hun sympathisanten. (vrienden/familie)
  Dat gaat de VK een strot poen kosten.
  Ze doen er beter aan om kosten/baten tegen elkaar af te wegen.

 26. G.H. Duval zegt:

  Gus, ik denk dat de kosten/baten tegen elkaar zijn afgewogen.
  Voor achtergrondinformatie koop je de krant. Dat is denk ik de stelling van de Volkskrant. Ik probeerde het weleens om een reactie achter te laten bij de ‘Blogs van Redacteuren’. Er kwam nooit een zinnige reactie op en er waren erbij die mijn reactie weghaalden.
  Waarom? Omdat de anonieme blogger ‘G.H. Duval’ eng is, je weet immers niet wie hij is. Een collega redacteur ken je, om een anonieme blogger als ‘Gus Bolden’ of ‘G.H. Duval’ te leren kennen moet je lezen. Dat maakt wel dat er twee Vkblogs waren: eentje van de redactie en eentje voor het gepeupel. Vooral dat deel van het gepeupel was een last.
  Een abonnee is nog geen lezer. Als je je stukjes op het internet plaatst is telmiep keihard: het getal zegt hoe vaak je wordt bekeken. Als redacteur moet dat steken. Publiceer je in de papieren krant dan is de oplage direct ook het aantal lezers van jouw bijdrage. Wordt je als redacteur verbannen naar het internet dan weet je via telmiep heel duidelijk hoe weinig mensen nu eigenlijk echt trek hebben in jouw teksten.
  Het moet daarbij steken dat mensen die bij zichzelf een grote aantal reacties genereren veel meer ‘hits’ volgens telmiep hebben dan de hard werkende redacteur. Het moet daarbij steken dat die ene schrijver die prachtig verhaalt maar wel een storende spelfout gedoogd meer ‘hits’ heeft. Dan krijg je al snel de pest in en wordt zoiets als VKBlog een last.
  Nee, ik geloof niet dat 20.000 mensen hun abonnement opzeggen. De papieren krant is immers toch iets anders dan de VKBlog. Net zo min als het ons lukt om vrijdagmiddag met honderd Vkbloggers bij de hoofd redacteur op de thee te gaan om zo aan te geven dat VKBlog een gemeenschap is, een gemeenschap die moet blijven. Het liefst tegen zo min mogelijk kosten, want we willen natuurlijk geen uitvreter van de Belgische eigenaar zijn. We zijn Hollanders en we weten wat geld verdienen is!
  Tussen de veilige wal van de nieuwe Belgische eigenaar en het dansende schip dat VKBlog heet hangen de medewerkers van de Volkskrant. De eigenaar bepaald. Het wordt duidelijk dat veel in Nederland wordt omgezet naar Belgisch model. Dat moet moeilijk te verteren zijn voor hoogopgeleide, vakbewame krantenmakers (v/m). Die mensen wordt niet gevraagd over hoe en wat. Natuurlijk… de details blijven over als kruimels voor de hongerigen. Maar alle grote veranderingen zijn allang bepaald. Het zijn wel de mensen waar we nu op mopperen. De hoofd-redacteur is de gebeten hond. In de reacties zie je dat iemand het nodig vind om nog een andere naam te noemen.
  Ik denk dat samenwerking de enige oplossing is. Of dat nu de weg van GJB is of die van de OBA maar alleen als we gezamelijk de schouders onders VKBlog zetten blijft of de VKBlog behouden of vinden we een mogelijkheid om als bloggersgemeenschap behouden te blijven.

 27. Robert van Waning zegt:

  G.H.Duval, je schreef:
  == "Vooruit kijken is altijd beter dan ergernissen van 4! jaar geleden nu te herhalen." ==
  Dat is juist mijn punt. Door GJB weer aan te stellen als chef en hoofdcensor van het VK weblog, haal je aangetoonde fouten en ergernissen uit het verleden naar de toekomst. Dat is niet zo verstandig.
  Door kritische geesten te verbannen of op onheuse wijze weg te pesten, heeft GJB heeft de tanden uitgetrokken van een kritische en zelfstandige tegenhanger van een journalistiek die maling heeft aan ‘checks and balances’ die onze democratie transparant, evenwichtig, eerlijk en rechtvaardig houden.
  In een mediacratie bestaat geen vrijheid van meningsuiting. Dat heb jij zelf ondervonden. Wil jij zo’n toekomst?

 28. Robert van Waning zegt:

  Door alle verbanningen en andere pesterijen is nu kennelijk de link met mijn VK weblog ‘Donqui’ verbroken: http://www.vkblog.nl/blog/2021 . Mijn avatar is Don Quichote (zelf gefotografeerd in Brussel). Ik mis hem. Die avatar, bedoel ik.

 29. G.H. Duval zegt:

  Tja Robert, maar denk je niet dat je een klein beetje vervelend bent door op verschillende blogs je reactie van 13-1 18:58 te posten? Maak dan een weblogitem, neem stelling, maak een betoog en voer de discussie op je eigen weblog dan wel VKBlog.
  Nu kaap je ruimte op mijn VKBlog en draait het zo dat er hier een discussie moet ontstaan over GJB. Dat wil ik niet. Blijkbaar willen de andere mensen die hier reageren dat ook niet. Je krijgt dus geen gehoor, sterker nog: je wordt genegeerd.
  Iemand die genegeerd wordt maar vindt dat hij een punt heeft doet maar één ding: het herhalen van zijn standpunt. Jij ook, copy paste en weer een niet inhoudelijke reactie van Robert van Waning… Dan vraag je om een verbanning en noem je dat natuurlijk een pesterij. Maar pest je mij niet?
  Het zijn dit soort acties dat je als beheerder van een weblog, bijvoorbeeld VKBlog, denkt "waar ben ik mee bezig!?!?!?". Volwassen mensen die niet voor rede vatbaar zijn. Door blijven gaan met het voeren van propaganda of het opzettelijk dwarszitten van anderen. Ik zou in ieder geval erg snel de moed verliezen en de virtuele stekker uit VKBlog trekken, de pijp aan Maarten geven en nogal meer van dat soort uitspraken.
  Bedankt dat je je reactie in twee delen plaatste, dit levert mij weer een extra puntje op in het aantal reacties. Volgens mij stijg ik naar de dertig. Al had ik dat graag onder een andere bijdrage gehad dan deze.
  Jij ook een fijne dag Robert!

 30. Robert van Waning zegt:

  G.H. Duval,
  Ik las hier alleen maar juichkreten en loftuitingen over GJB, de ‘redder’ van het VK weblog. Dat behoefde enige nuancering, vond ik.
  Veel huidige VK bloggers kennen hem niet en hebben hem nooit meegemaakt als chef en moderator. Veel bloggers uit die tijd zijn weggepest en verbannen omdat de Volkskrant en GJB wel kritiek willen kunnen uiten maar die niet willen ontvangen.
  Nu lees ik alweer dat een reactieruimte niet mag worden gebruikt voor kritische opmerkingen. Ik heb elders inderdaad ook gewaarschuwd voor een noodlottige herhaling van een fout in het verleden, maar die werd verwijderd. Kenelijk wil men dat niet horen. Waarop is die optimistische toekomstverwachting dan eigenlijk gebaseerd?
  Zou de regering bij het lezen van de kranten met hun kritische commentaren en columns ook denken "waar zijn we mee bezig!?!?!?" en er maar het bijltje bij neergooien of alle onwelgevallige journalistieke commentaren laten verwijderen, kranten verbieden en columnisten verbannen?
  Ondertussen wacht Jacob Hesseling nog steeds braaf op antwoord van de hoofdredacteur. Zo ziet de Volkskrant dat graag: Met de hoed in de hand en mondje dicht.

 31. G.H. Duval zegt:

  30+ reacties!
  Robert van Waning, ik zou je bijdragen moeten verwijderen zodat dit weer een bescheiden blog wordt. Gewoon een blog van iemand die geniet van de VKBlog gemeenschap en dingen zoals een eenvoudige interface met hier en daar wat gebreken of dwazen die de anonimiteit van het internet gebruiken om echt gekke dingen te doen voor lief neemt. 🙂
  Nog een paar minuten en dan schuift deze bijdrage de voorpagina af, misschien dat ik terug kom op de pagina met meeste reacties (fleur, kom er maar in!).

 32. Robert van Waning zegt:

  Je mag me een dwaas vinden, maar ik ben bepaald niet anoniem. Ik gebruik het internet om mijn meningen te uiten en om te discussiëren. Is dat zo dwaas? Er zijn zelfs mensen die daarvan kunnen leven.

 33. G.H. Duval zegt:

  Robert, het liefste zou ik van de liefde kunnen leven. Maar daarmee gaat het hier in de reactievelden toch helemaal niet meer om het orginele bericht?
  Ik vind je geen dwaas, ik vind je hooguit iemand die overal een podium zoekt. Nu heb je geluk, het is mijn praat&reageer week, maar geloof me: ik heb ook stilte dagen.
  Kan je mij uitleggen hoe ik als anoniem en verborgen VKBlog enthousiasteling geld kan verdienen met uiten en discussiëren?

 34. Robert van Waning zegt:

  G.H., van bloggen kan je normaal niet leven, tenzij je er heel goed in bent en bovendien heel handig en heel commercieel.
  Weblogs zijn een prima middel om de onbalans in onze democratie tussen journalistieke overmacht en burgerlijke onmacht een beetje gelijk te trekken. Media onttrekken zich immers als vanzelfsprekend aan de ‘checks and balances’ die onze democratie een beetje evenwichtig, eerlijk en rechtvaardig moeten houden. Bij de geringste vorm van kritiek is de persvrijheid in gevaar, maar niet heus.
  Bloggers en reageerders worden bij iedere zweem van kritiek uitgeschakeld door dezelfde krant die pretendeert het maatschappelijk debat te faciliteren met haar weblogs en reactie- en discussieruimtes. Ja, ja, mits en tenzij. Grondrechten en fundamentele vrijheden spelen hierbij geen enkele rol.
  Op de website van de krant regeert de willekeur. Bloggers weten dat zij zonder geldige reden, zonder deugdelijke motivatie, zonder mogelijkheid van verweer en ook zonder mededling van strafduur kunnen worden verbannen. In onze democratische rechtsstaat, jawel.
  De afhankelijkheid van redactionele willekeur en oppressie wordt gedwee geaccepteerd door bloggers die het recht en de mogelijkheid tot meningsuiting liever opvatten als een gunst dan als een fundamenteel en essentieel recht zonder welke democratie een hol begrip is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s