Er bestaat geen prins op het witte paard

Ze voelde zich niet warm in de trein. Het ding leek meer te schudden dan normaal. De stations die anders zo snel werden gepasseerd waren nu locaties waar lang bij stil moest worden gestaan. Het donker van de snel invallende avond maakte dat ze thuis wilde zijn. Thuis achter een gesloten deur, haar eigen wereld, de warmte van haar kacheltje, druk met de kleine dingetjes die je leven echt kleur kunnen geven.

Voor haar zat een man. Zij las mee. Een verhaal over sprookjes, commercie en hoe mooi sprookjes wel niet waren. Hij draaide de krant om en keek haar geïrriteerd aan alsof zijn letters werden gestolen. Het was een gratis krant. Ze lachte niet verontschuldigend maar draaide haar hoofd weg. Keek in de ruit en zag hem. Zijn baard, de snelle bewegingen van zijn ogen over de krant. Blijkbaar opeens geboeid las hij het artikel over sprookjes.

Zij keek hem aan. Hij keek op. Even aarzelde ze. Zijn blik was strak, haar maag draaide. Ze voelde zich klein, wilde ineen kruipen. Veilig met haar poppen op de warme vloerbedekking. Het kon niet. De trein is vies en beweegt zo erg dat al je poppenspulletjes door de hele coupe rollen. "Geloof jij in sprookjes", het was gezegd voor ze er erg in had. Hij knikte, geloofde er wel in. Even keek ze weg van hem. Controleerde of de vrouw achter hen meeluisterde. Dat deed ze niet, ze keek geconcentreerd naar het zwart van de ruit.

"Ik niet. Ik geloof niet in sprookjes." Ze stond op en liep weg. Raakte zijn krant, zijn schouder. In haar ooghoek zag ze alles. Zijn baard, de losse stropdas, het kale op zijn achterhoofd. Hij was oud, ouder, zou kunnen zijn wat ze droomde. Maar zijn dromen geen sprookjes? Ze gelooft niet in sprookjes. De trein piept, beweegt langzamer. Ze houdt zich vast aan de buizen rondom de deur. Op het perron kijkt ze om. Ziet hem staan in het gangpad. Hij kijkt haar vol verbazing na. Zij niet meer om.

Over ghduval

Wat hier staat is echt, tenminste toch echt in het hoofd van Duval en kan dus niet gebeurt zijn. Uitschrijven van gedachten niet meer dan een vriendelijk gebaar zodat u mee kunt lezen, verwonderen, afwijzen of omarmen. Deze weblog is het aambeeld waarop wordt gesmeed. De mens in al zijn verschillende vormen het ijzer wat gesmeed wordt. De gedachten en vele kronkels van Duval zijn de hamer die ritmisch neervalt. Nu alleen de warmte nog. Dat bent u, webloglezer (v/m), het is aan u het vuur hoog op te stoken zodat het wonder van de smid te bewonderen valt.
Dit bericht werd geplaatst in oud-vkblog-2007-11. Bookmark de permalink .

7 reacties op Er bestaat geen prins op het witte paard

 1. staco zegt:

  Zo zie je: zonder geloof vaart niemand wel, ook niet per trein…

 2. Morgaine zegt:

  next train…;)

 3. Mephisto zegt:

  Alle mannen geloven in sprookjes.
  Alle vrouwen ook, waarschijnlijk.
  En zo niet, dan zijn ze tijdelijk gedesillusioneerd.
  🙂

 4. tandwielfabriek zegt:

  De beginscene van een film.

 5. Gus Bolden zegt:

  Tandwielfabriek, hoe kom je toch aan die naam, ik moet er altijd zo om lachen.
  Altijd denken aan iets met tandartsen en vermalend kauwen en….
  Maar natuurlijk de beginscene van een film, waar in een afschuwelijke moord, de butler heeft het natuurlijk gedaan, waar ben je anders butler voor.
  Kom op, schoenmaker hou je bij je leest.
  De prins op het witte paard bestaat misschien niet, maar de prinses op de erwt bestaat wel.

 6. Duval zegt:

  Ha ha Gus…
  Eigenlijk hebben ze allemaal wel iets van een prinsesje, vind je ook niet? De één wat meer dan de ander, maar toch…
  En die ene, waar we het over eens zijn dat ze nooit een prinsesje kan zijn, dat is de heks. Die hebben we in het sprookje ook nodig.

 7. Dunya zegt:

  Altijd al een hekel gehad aan poppen.
  Had één hele mooie prinsessenpop,maar zij vanuit dat gore rotland maakte hem kapot.
  Rot kind,rot land,rot moeder van dat rot kind.
  Ik hield van buiten zijn en klimmen en zwerftochten en softbal en volleybal,want ik heel goed serveren met een pols die zo hard als staal was…
  Lego daar hou ik wel van en van monopoly.
  Plus
  Knikkers.
  Ik voel me nu 4.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s