Champagnedag

Vandaag is het champagnedag, het zou immers feest zijn. Maar Duval is niet zo van de champagne. Dus drinken we hier thuis zo nog een op koffie, hijsen de kids in de auto en gaan op weg naar de dierentuin.

Lijkt mij een prima vervanging voor een glas champagne en een beste plek om iemand te herinneren die je maar op hele kleine delen kent.


Met een bericht als deze bereikt mijn weblog natuurlijk een niveau van truttigheid wat je als oprecht weblogschrijver zou moeten voorkomen. Als ik dit verder uitdiep en dagelijks ga schrijven of ik pindakaas of hageslag op de boterham neem (uiteraard na de verplichte plak kaas, worst of andere vleeswaren) dan weet u het wel.

De dagelijkse truttigheid. Een onderwerp waarmee ik u niet wil vermoeien. Het leven is namelijk groots en wij doen allemaal belangwekkende dingen. Het drinken van een kop koffie is geen reden tot schrijven. Een gezellig samenzijn met vrienden die je lang niet hebt gesproken maakt een veel spannender verhaal.

Dat je eigenlijk weer met dezelfde collega’s rond de tafel zit, er weer hetzelfde verhaal wordt verteld en je weer in een plastic bekertje zit te staren vol met vieze zwarte drap waar je smaakpappillen geen koffie uit halen… Dat zeggen we even niet. Het is maar hoe je schrijft en met hoeveel verwondering je de dagelijkse dingen bekijkt.

Een simpele kop koffie. Een lied vanaf de achterbank. Hand in hand wachten bij een slaperige leeuw in de hoop dat het dier een woest "grauwwwww" laat horen. In de spiegel zien hoe kleine hoofdjes kantelen en in slaap vallen.

Juist daarom is het vandaag champagnedag. Je verwonderen over de kleine dingen en opkijken.

Over ghduval

Wat hier staat is echt, tenminste toch echt in het hoofd van Duval en kan dus niet gebeurt zijn. Uitschrijven van gedachten niet meer dan een vriendelijk gebaar zodat u mee kunt lezen, verwonderen, afwijzen of omarmen. Deze weblog is het aambeeld waarop wordt gesmeed. De mens in al zijn verschillende vormen het ijzer wat gesmeed wordt. De gedachten en vele kronkels van Duval zijn de hamer die ritmisch neervalt. Nu alleen de warmte nog. Dat bent u, webloglezer (v/m), het is aan u het vuur hoog op te stoken zodat het wonder van de smid te bewonderen valt.
Dit bericht werd geplaatst in oud-vkblog-2007-10. Bookmark de permalink .

6 reacties op Champagnedag

 1. Maria-Dolores zegt:

  soms smaakt champagne naar drabbige koffie en soms is het ook precies andersom… en leeuwen zijn soms best lief, vooral als ze slaperig achter tralies liggen…
  een fijne dag

 2. Duval zegt:

  Deze dag smaakte de koffie zeer goed.
  Ik heb van de ‘diertjes’ genoten.

 3. Literatuuro vk blog 833 zegt:

  waarom is het champagnedag? woon je in de champagneregio?

 4. Duval zegt:

  De vraag vind ik een beetje flauw van je Literatuuro omdat ik verwacht dat je heel goed weet waarom die dag juist die dag is (gezien je nick dan he).
  Vrijdag was de dag dat Jan Wolkers 82 jaar zou zijn geworden. De vraag was om hem juist die dag met een glas champagne te herdenken.

 5. tandwielfabriek zegt:

  Ik denk niet dat ik die dag champagne heb gedronken, maar in ieder geval wel een kop koffie. Het lijkt me een uitdaging om een virtuoze blog te schrijven over het drinken van een kop koffie. uitdaging?

 6. Duval zegt:

  In werkelijk alles ligt een uitdaging verborgen.
  Het is de kunst om niet iedere keer weer die enorme uitdaging te zien waar je ‘op in moet springen’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s