… dat is nou Elvis


 

Twee webloggers op de bank. "Wat doe jij met Elvis?" er volgt direct een stilte. De bank is uitgezakt, versleten, op. De vlekken niet meer verwijderbaar, scheuren zichtbaar, luid gekraak als je opstaat, luider gekraak als je gaat zitten. De bank is perfect. Op de hoge rugleuning ligt het toetsenbord, de pc staat ernaast en als je een beetje scheef gaat zitten heb je een perfect uitzicht op het beeldscherm.

De andere weblogger niest drie keer. "Morgen mooi weer" wordt er toegevoegd. Beiden knikken, beseffen nog een weblogitem te pakken te hebben. Er valt een stilte die kenmerkend is voor mensen die niets te zeggen hebben. Dan doet er één een poging: "er is zo veel, werkelijk zo veel om over te schrijven". Het instemmend geknik van beiden laat de bank kraken.

De ander werpt zijn armen naar voren, het bovenlichaam volgt. Hij heeft moeite zijn evenwicht te bewaren als hij loskomt van de bank. Het leer plakt aan zijn benen alsof vacuüm iets is wat, tegen alle natuurwetten in, in stand moet worden gehouden. Uiteindelijk laat het leer los en verstapt hij om te blijven staan. "Ik heb dorst maar ga eerst pissen." Zo gaat dat bij twee webloggers.

Razendsnel schuift de overgebleven man naar de andere kant van de bank. Met maar één pc zijn sommige plekjes in de kamer meer waard dan andere. Het ding staat al aan, het ding staat altijd aan. Ze missen niets. Voor hen draait teletekst op een tv, daarboven hangt een flat tv aan de muur en volgen ze straks weer tellsell en naast de bank hun pc. Het maakt hem niet uit, hij schrijft al. Schrijft een weblogitem over Elvis en de regen op deze vroege ochtend.

Hij schrijft over de triestheid van een sombere dag. Dat regendruppels eigenlijk tranen zijn, tranen van de goden die wenen om Elvis, onze god. Elvis, ons voorbeeld die het mogelijk maakt de enorm zware levens die wij leven volledig te kunnen doorstaan. Het is immers vriendschap dat de mens in stand houdt. Elvis was een familyman, en alle fans vormen eigenlijk één grote family. Niets dan goeds over de doden.

Het toilet spoelt, ctrl-s, alt-F4. Ze willen van elkaar niet weten wat ze schrijven. Dan is er namelijk geen lol aan, geen enkele. Het lezen, het nadenken over de tekst die op het internet staat. De mix in je hoofd van al die berichten die samen een nieuw hoogtepunt maken. Gedachten die je op laten springen van de bank waardoor je het bord van je mede weblogger omstoot en je weer kan mopperen over die vuile vieze klotebank.

Er wordt een blikje cola geworpen en gevangen. Nooit direct openen want een gekregen blikje cola is in 80% van alle gevallen geschud. Dat wisten ze niet zelf, daar hadden ze ooit een poll voor gemaakt. Die poll was ingevuld door wel negen mensen en sindsdien hadden ze vrienden, net als Elvis. "Ik zou over de bank kunnen schrijven" zegt de man die nog staat. De ander kijkt op "ik niet, geen inspiratie vandaag, ik weet niets."

Even kijken ze elkaar aan. Beiden weten beter. Er is altijd wel iets om over te schrijven. De man die staat draait zich om en laat zich vallen. De bank kraakt, zijn mede weblogger komt even omhoog. Bij één van de twee ontglipt een boer. "Ik weet ook niets" zegt de man die net is gaan zitten. Dan tegelijk "was je een wijf, dan wist ik wel wat ik moest doen" ze kijken elkaar aan, glimlachen. Dit is pas vriendschap.

"Ik wil een laptop" zegt de man die niet van de bank af was. De ander kijkt hem vragend aan. Denkt even na en knikt instemmend. Hij knipt de flat tv aan, er is reklame over laptops. De ander pakt ook een afstandsbediening, klikt teletekst weg. Het is een willekeurige zender en hij ziet reklame over laptops. Even kijken ze om naar de pc. Het scherm springt aan, bijna voor de muis werd bewogen. Vol verbazing zien ze een aanbieding voor een schitterende laptop. Even zijn ze stil, dan fluistert er één "kijk… dat is nou Elvis". Beide hoofden knikken.

Op 16 augustus 1977 stierf Elvis, hij ligt begraven op Graceland.

Advertenties

Over ghduval

Wat hier staat is echt, tenminste toch echt in het hoofd van Duval en kan dus niet gebeurt zijn. Uitschrijven van gedachten niet meer dan een vriendelijk gebaar zodat u mee kunt lezen, verwonderen, afwijzen of omarmen. Deze weblog is het aambeeld waarop wordt gesmeed. De mens in al zijn verschillende vormen het ijzer wat gesmeed wordt. De gedachten en vele kronkels van Duval zijn de hamer die ritmisch neervalt. Nu alleen de warmte nog. Dat bent u, webloglezer (v/m), het is aan u het vuur hoog op te stoken zodat het wonder van de smid te bewonderen valt.
Dit bericht werd geplaatst in oud-vkblog-2007-08. Bookmark de permalink .

8 reacties op … dat is nou Elvis

 1. staco zegt:

  Ben je uit je zomerslaap ontwaakt? En dat met Elvis..

 2. Duval zegt:

  Ontwaakt? Pfieuw… zo ‘gezellig’ was het hier niet.
  Ik heb een tijdje bewust de andere kant op gekeken. Maar precies dat ene liedje van Paul Simon vind ik zo lekker dat ik het vandaag niet kon laten.
  Misschien morgen meer, misschien niet…

 3. Gus Bolden zegt:

  Duval,
  Je moet absoluut eens op internet naar Patricia Lubeck zoeken.
  Die dame is autodidact en schildert fantastisch.Ik dacht eerst dat het computer foto’s waren, maar het zijn paintings.
  Jaren lang als boekhoudster gewerkt tot ze het zat was.
  Echt fantastisch.
  Gus Bolden

 4. Duval zegt:

  Okee… Ik heb even gezocht Gus, wat niet al te moeilijk. Nu onvoldoende tijd om lang naar haar werk te kijken, alvast twee links:http://www.vanlubeck.com/v/paintingshttp://nl.wikipedia.org/wiki/Patricia_van_Lubeck

 5. Sabine Luypaert zegt:

  wat een zalig stukje schijnbaar uit het leven gegrepen-beschrijving. Ik voelde me bijna een peeping Tom hahaha (ook die humhum boer, fleurde extra op) levendig, heel levendig

 6. Gus Bolden zegt:

  Elvis tsja, ik weet de dag nog exact, we waren aan het repeteren en iemand vertelde het.
  Another man done gone.Reactie is geredigeerd

 7. easywriter zegt:

  Ik weet ook niets meer. En dat dan opschrijven. Wou dat ik dat kon.

 8. Duval zegt:

  Niets meer weten easywriter? Helemaal niets meer? (… enorme verbazing …) Er is altijd wel iets. Zelfs dit kan een weblogitem zijn.
  Tja Gus… Sommige dingen weet je exact en van heel veel gebeurtenissen weet ik het echt niet meer…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s